Assignment: History Of Fracture

Assignment: History Of Fracture,
Assignment: History Of Fracture,
1.Question
What demographic variables were measured at the nominal level of measurement in the Oh et al.(2014)study?
Answer:The demographic variabless measured at the nominal level include non-smoker,non-drinker,history of fracture,regular exercise and are considered nominal because can be describe by precentages, and mode.
2.Question
What statistic were calculated to describe body mass index(MBI) in this study?Were these appropiate?
Answer:Mean and standard deviation were the statistic used to calculated BMI.Because BMI is an interval-ratio variable,mean and stadard deviation are appropiate.
Permalink:
3.Question
Were the distributions of scores for BMI similar for the intervention and control groups?
Answer:The distribution of scores for BMI was similar for intervention and control groups because the mean and standard deviation were very similar.
4.Question
Was there a significant difference in BMI between the intervention and control groups?
Answer:There was not a significant difference in BMI between the intervention group and the control group.
5.Question
Bssed on the sample size of N=41,what frequency and percentage of the sample smoked?What frequency and percentage of the sample were non-drinkers(alcohol)?Show your calculations and round to the nearest whole percent.
Answer:
Frequency of participants who smoked=0+0=0
Percentage of participants who smoked=0%
Frequency of participants who were non-drinkers=20+20=40
6.Question
What measurement method was used to measure the bone mineral density(BMD) for the study participants?Discuss the quality of this measurement method and document your response.
Answer:The bone mineral density (BMD) was measurement by ratio/interval level.The mean and standard deviation equal central location and dispersion gives us the shape of the graph.
7.Question
What statics was calculated to determine differences between the intervention and control groups for the lumbar and femur neck BMDs?Were the groups significantly different for BMDs?
Answer:The statistic used to to determined the difference between the intervention and control groups for the lumbar and femur neck BMDs was the mean.The value between lumbar and femur neck does not show us a significant difference.
8.Question
The researchers stated that there were no significant differences in the baseline characteristics of the intervention and control groups(see Table 2).Are these groups heterogeneous or homogeneous at the beginning of the study?Why is this important in testing the effectiveness of the therapeutic lifestyle modification(TLM)program?
Answer: These groups are homogeneous,homogeneous scores are similar,and heterogeneous scores are diferent having a wide variation.This was a key factor because if the groups were heterogeneous the the data results would have been broader and more detailed.I feel as if if we compared the groups with similarities in the beggining, then this allows the results to be more profound when all is concluded.
9.Question
Oh ET AL.(2014,P.296)stared that adherence rate to the TLM program was 99.6%.Discuss the importance of intervention adherence,and document your response.
Answer:The adherence rate was almost at 100% during the 2 week time period.If the adherence rate would have ben less then the significance and importance of the results would have declined significantlly.I would not put in question the data results as they 99.6% for adherence and the group showed increase.I believe the TLM program is effective.
10.Question
Was the sample for this study adequately described?
Answer:Yes, the sample was adequate, the group showed that the program worked, the program consisted of a mix of individuals and even though it functioned well, I believe if the study was done with more individuals and done at longer intervals, then it would indicate and show more accurate results.

Struggling to find relevant content or pressed for time? – Don’t worry, we have a team of professionals to help you on
Assignment: History Of Fracture
Get a 15% Discount on this Paper
Order Now
Calculate the price
Make an order in advance and get the best price
Pages (550 words)
$0.00
*Price with a welcome 15% discount applied.
Pro tip: If you want to save more money and pay the lowest price, you need to set a more extended deadline.
We know how difficult it is to be a student these days. That's why our prices are one of the most affordable on the market, and there are no hidden fees.

Instead, we offer bonuses, discounts, and free services to make your experience outstanding.
Sign up, place your order, and leave the rest to our professional paper writers in less than 2 minutes.
step 1
Upload assignment instructions
Fill out the order form and provide paper details. You can even attach screenshots or add additional instructions later. If something is not clear or missing, the writer will contact you for clarification.
s
Get personalized services with MyCoursebay
One writer for all your papers
You can select one writer for all your papers. This option enhances the consistency in the quality of your assignments. Select your preferred writer from the list of writers who have handledf your previous assignments
Same paper from different writers
Are you ordering the same assignment for a friend? You can get the same paper from different writers. The goal is to produce 100% unique and original papers
Copy of sources used
Our homework writers will provide you with copies of sources used on your request. Just add the option when plaing your order
What our partners say about us
We appreciate every review and are always looking for ways to grow. See what other students think about our do my paper service.
Other
GREAT
Customer 452813, June 20th, 2022
Financial Statement Analysis
Thanks for the help
Customer 452821, March 10th, 2023
Education
Great
Customer 452813, June 29th, 2023
Nursing
Excellent work! Thanks again!
Customer 452707, December 11th, 2022
Nursing
Always a job well done. I really appreciate the hard work.
Customer 452453, January 4th, 2021
Other
GOOD
Customer 452813, July 5th, 2022
Human Resources Management (HRM)
You did an awesome job with this paper. Thanks for the prompt delivery.
Customer 452701, October 24th, 2023
Mental Wellness
The skilled writer did a good job. I will add a few more details. Thank you, great job...
Customer 452547, June 17th, 2021
Application Letters
Well written essay, will definitely use this service in the future.
Customer 452773, April 14th, 2022
ENVIRONMENT SCIENCE
great
Customer 452813, June 26th, 2022
Criminal Justice
always great!
Customer 452465, February 23rd, 2021
IT, Web
Great job on the paper!!
Customer 452885, January 30th, 2023
OUR GIFT TO YOU
15% OFF your first order
Use a coupon FIRST15 and enjoy expert help with any task at the most affordable price.
Claim my 15% OFF Order in Chat

Good News ! We now help with PROCTORED EXAM. Chat with a support agent for more information

NEW

Thank you for choosing MyCoursebay. Your presence is a motivation to us. All papers are written from scratch. Plagiarism is not tolerated. Order now for a 15% discount

Order Now